П`ятниця, 2024-03-29, 11:44 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
Педагогічна преса

Педагогічна преса

Рожищенський районний методичний кабінет

Головна » 2018 » Вересень » 27 » Вшановуємо пам’ять В. О. Сухомлинського (до 100-річчя з дня народження українського педагога)
11:46 AM
Вшановуємо пам’ять В. О. Сухомлинського (до 100-річчя з дня народження українського педагога)

Вшановуємо пам’ять В. О. Сухомлинського

(до 100-річчя з дня народження у

країнського педагога)

    28 вересня 2018 року виповнюється 100 років від дня народження видатного педагога сучасності, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського.

Праця та творчий спадок В. О. Сухомлинського поширені не лише в Україні, а й за її межами.

     Творчість та педагогічну спадщину славетного педагога-гуманіста, педагога-практика ХХ століття важко переоцінити. Образ учителя в сучасних умовах зазнає значної трансформації і знаходиться в залежності від соціально-культурних змін, що відбуваються в суспільстві. Гуманістичні ідеї Сухомлинського – це ідеї майбутнього. Педагогічні надбання Василя Олександровича з кожним роком привертають все більшу увагу науковців як у нашій країні, так і за кордоном. Розроблена українським практиком педагогічна система збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями й положеннями, значно розширила теорію та освітню виховну практику і була своєрідним революційним етапом розвитку вітчизняної педагогічної думки, що заслуговує сьогодні на нове осмислення.

Педагог від Бога. Борець за людське в людині. Заслужений учитель УРСР. Визнаний класик педагогіки. Знаток дитячих душ. Епіграфом до життя великого гуманіста може слугувати назва однієї з його книг – «Серце віддаю дітям».

         26 вересня 2018 року на базі ЗОШ І-ІІІ ст. смт Дубище відбувся районний семінар-практикум директорів закладів загальної середньої освіти, присвячений 100- річчю від дня народження В.О.Сухомлинського.  Відкрив роботу семінару завідувач Рожищенським районним методичним кабінетом В.А. Сидорук, який повідомив про професійний розвиток педагога у сучасному освітньому просторі (за педагогічною спадщиною В.О. Сухомлинського).  

Під час заходу учасники мали змогу ознайомитися з багатогранністю таланту В.О. Сухомлинського, його педагогічною спадщиною, прилучитися до його філософії.

Так, про впровадження педагогічної спадщини В. Сухомлинського в освітньому процесі ЗОШ І-ІІІ ст. смт Дубище та про особливості методів виховання  розповіла директор ЗОШ І-ІІІ ст. смт Дубище Т.В.Дмитренко.

Про роль рідного слова у формуванні світогляду школярів повідомила учитель української мови та літератури  І.С.Трофімчук

Учитель початкових класів О.Г.Шванц ознайомила присутніх з використанням педагогічної спадщини В.Сухомлинського на уроках в 1-4 класах, звернула увагу присутніх на необхідність розвитку мовлення молодших школярів під час розв’язування простих текстових задач у контексті ідей В.О.Сухомлинського, а також розповіла як творчо використовувати ідеї В.О. Сухомлинського під час організації здоров’язберігаючого навчання .

По завершенню присутні переглянули документальний фільм про В. О. Сухомлинського.

Заглиблення у поради та побажання світоча науки ще раз переконали у тому, що його ідеї актуальні й сьогодні.

Учасники семінару завершили роботу практичною частиною.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 446 | Додав: rogmetodkab | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Контакти 

Тел.  (03368) 21854

E-mail. rogmetodkab@ukr.net 

 45100, м. Рожище, 

вул. Грушевського, 27